Alt du trenger å vite for å få glød i huden

Tidsforskjellen fra en grå og sliten hud til en opplyst og hydrert hud er kun 15 minutter unna

Det er en enkel 5-trinns rutine du kan gjøre enten 2 ganger i uken, eller når du ser behovet. Jeg personlig gjør disse raske 5 trinnene en gang i uken, for alltid å la huden min puste og se sunn ut.

1) Rens huden

Bruk en kremaktig rens, eller en skummende rengjøringsmiddel, avhengig av dine preferanser og hudtype. Ansiktet trenger en rens morgen og kveld, og bruk et mykt håndkle og klapp huden tørr.

2) Skrubb og eksfolier

Dette er sannsynligvis det viktigste trinnet, og det avhenger av produktet du bruker. Det er på tide å gi huden en god skrubb, for å kvitte seg med alle døde hudceller, tømme tette porer, avfette overproduksjonen av talg og få den naturlige gløden tilbake. Grunnen til at huden din synes å ha mistet energi, er fordi døde hudceller og bakterier er tilstoppet i den naturlige talgproduksjonen og ikke faller av naturlig. Jeg foretrekker å bruke en skrubb hvor jeg kan kjenne den polerende skrubbeffekten på huden min. Nesten få følelsen av sand eller salt som skrubber huden. Dette vil øke blodsirkulasjonen, og forberede absorbering av gode ingredienser for de følgende trinnene. Man kan også eksfoliere med en enzympeeling, eller en lett kjemisk-eller fruktsyre peeling.

3) Nærende maske

Det er på tide å ta på seg en maske. Har du ikke 10 minutter til overs? Vel, hudpleie er ikke alltid en spa-opplevelse – det må bare gjøres. Ta på deg favorittmasken din. Jeg personlig bytter mellom en fuktighetsmaske eller en dyprensende maske. Det avhenger av mitt behov. Hvis huden har mange svarte porer, kanskje litt kviser, eller bare føles ekstra fet, bruker jeg en detox leire maske. Grønnleire er en av mine favoritter. Andre dager føles huden min tørr, og en størrelse for liten for ansiktet, og jeg elsker å ta på meg en rik fuktighetsmaske. La masken virke i 10 minutter, eller mer hvis du har tid.

4) Serum

Serum er den tynne væsken som kommer i små spennende flasker. Serumet gir deg normalt ikke mye hydrering, men har mer fokus på vitaminene, eller stamcellene eller aminosyreingrediensene for å booste huden før du tar på deg dag- eller nattkrem. Bruk litt tid på å massere serumet inn i din rensede hud. Ettersom alle døde hudceller skrubbes bort, vil de rike ingrediensene fra serumet bare trekke inn i cellene, akkurat som vann absorberes i en svamp.

5) Hydrater

Ta på din favoritt dag- eller nattkrem. Dette er det siste trinnet, men ikke skynd deg. Masser kremen i oppovergående bevegelser. Hvis du har en øyekrem, ta på denne først, og masser den rundt øynene. La ringfingeren følge beinet rundt øyet, og la huden forsiktig absorbere kremen. Fortsett med resten av ansiktet, og ikke glem området rundt halsen og bryst partiet.

Hvis huden kunne snakke, ville den nå fortalt deg: Jeg puster igjen!

Den økte blodsirkulasjonen under huden vil nå frakte bort urenheter under huden, og gi nytt liv til neste generasjon hudceller som er i ferd med å komme ut.

 

Skroll til toppen