Threading

Threading

Hva er threading?

Threading er en hårfjerningsmetode der man ruller en tråd over huden, slik at håret tvinner seg fast, og blir rykket ut. Både mennesker fra Midtøsten og Asia bruker metoden flittig, men det er uvisst hvor threading har sin opprinnelse. 

Threading er veldig skånsomt for huden, og for de med sensitiv hud, acne, eller allergier for voksprodukter er dette en veldig effektiv måte for hårfjerning. Metoden er nok mest kjent for forming av bryn, men den er også mye anvendt på fjerning av hår i ansiktet, som kinn, hake og overlippe. 

Ved fjerning av ansiktshår

Etter threading av ansiktshår i kinn, hake og overlippe, samt bryn, vil man kjenne en god sirkulasjon i ansiktet. Om ønskelig kan man legge på en roende fuktighetmaske, og gi det noen minutter før man er ute på gaten igjen. Som roende hjemmebehandling anbefales rosévin, eller Aloe Vera.

Første gang jeg ble presentert for threading var i en salong i Bergen, der eieren var fra Iran. Dette var før både Jan Thomas og Fred Hamelten hadde begynt å profilere seg, men salongen hadde daglig kunder for threading. Jeg fikk det fort inn i fingrene, og ettersom trender og former har forandret seg, er threading metoden den samme- man ser seg ut linjene med tråden, og resultatet blir rette fine bryn. 

Full kontroll

Det som gjør threading til en unik metode er at til og med de korteste hårene, kan tas med tråd. Threading gir meg full kontroll på hvilke hår som må ut, og hvilke som skal stå igjen for å skape det perfekte resultatet.

Threading eller pinsett?

I motsetning til en pinsett, vil man med threading få ut også de lyse, nesten usynlige hårene, som kun viser i sollys, og med sminke. Behandlingen er rask og presis. 

Bør man farge brynene?

Jeg anbefaler å farge brynene før man starter med forming. Dette er fordi man vil kunne fargelegge lyse hår som kan være med på å skape den perfekte formen i neste steg. 

Ønsker du vippe extensions i tillegg? Les her.

Med tanke på huden- er det den snilleste form for hårfjerning i ansiktet. Der er ingen risiko for forbrenning av voks, eller allergier. Det er likevel naturlig at man blir rød i huden rett etter behandling, men dette går vanligvis ned etter 30 min. 

Gjør det vondt?

Vell…… selv om metoden er skånsom og presis, er det fortsatt en prosedyre der vi fjerner hår med roten. Derfor opplever vi det forskjellig. Det er ikke unormalt å felle noen tårer, mest fordi tårekanalene er så nærme, og blir automatisk trigget.

Skroll til toppen