Hvordan behandle Pigmentering

Hvordan behandle Pigmentering

Pigmentering

Er du en av de som sliter med pigmentering, er du langt ifra alene. Denne hudpromlematikken er veldig vanlig, og mange velger å dekke det til med sminke. En god og en dårlig nyhet; Det kan absolutt behandle. Men det tar tid, og mye tålmodighet.

Pigmentflekker er en fellesbetegnelse på ulike typer pigmentering i huden, og det er derfor viktig å diagnostisere hvilken type pigmentering vi skal behandle. Vi skiller hovedsakelig mellom solar lentigo (også kjent som aldersflekker, eller leverflekker), melasma, seboreisk keratose, og post-inflammatorisk hyperpigmentering.  Melasma ser vi mest hos kvinner, og kommer gjerne frem i forbindelse med graviditet og bruk av P-piller.  Det som kjennetegner melasma er ar den ofte dukker opp symmetrisk i ansiktet, og vi ser det på overleppe, kinnbein, panne og hake.

Behandling av pigmentering

Etter å ha diagnostifisert hvilken type pigmentforandring kunden har, kan vi lage et behandlingsopplegg, ofte sammensatt av ulike behandlinger

Cosmelan 

Selv om ingenting er quick fix med pigmentbehandlingen, vil du likevel se resultater allerede etter 2 uker med cosmelan behandlingen. Det er likevel viktig, og avgjørende for varig resultat å fortsette med behandlingen i 6-8 mnd for å oppnå varig resultat. Behandlingsforløp starter med en behandling i klinikk, og resten i hjemmebehandling, med oppfølging av godkjent terapeut.

Dermapen 4

Dermapenn er mye brukt og har dokumentert effekt på å motvirke visse typer pigmentering. Dermapenn blir da brukt kombinert med f.eks kjemiske peelinger, retinol produkter, eller tilpassede serum. Her finner du mer informasjon om dermapen.

Kjemisk peeling

Kjemisk peeling har en virkning på huden som gjør at cellene skiftes ut hurtigere. Vi har ulike kjemiske peelinger mot pigmentering, og vi skiller mellom virkestoff, sammensetning av virkestoff, og hvor sterk peelingen er.

Mesoterapi

I mesoterapi setter vi sammen viktige vitaminer og antioksidanter som er med på å bremse opp, samt forebygge pigmentering i huden. 

Hjemmebehandling.

Mange gode behandlinger kan gjøres i klinikk, men når vi jobber med pigmentering er det viktig at kunden følger opp med hjemmebehandling. Først og fremst er det viktig å bruke solbeskyttelse, også om vinteren, om man sitter mye foran skjerm. Hjemmebehandling består i å bryte ned og reparere pigmentskaden, men også forebygge at den ikke kommer tilbake. På første konsultasjon lages en plan for deg, med oppsett av behandlinger, samt en anbefaling av hjemmerutine. Kunden vil få tett oppfølging gjennom behandlingsprosessen. 

For mer informasjon om hvilken behandling som vil gi deg best resultat, ta kontakt for gratis konsultasjon og veiledning.

Bestill time

Skroll til toppen