Hvorfor mister kvinner håret?

Hvorfor mister kvinner håret?

Alt om hårtap blant kvinner

Håravfall for kvinner kan være et tema som man gjerne unngår å snakke om. Dette til tross for at det utløser frustrasjon, stress, depresjon,  og sinne.

For mange kvinner er håret en stolthet, og man har brukt mange år på å ta vare på det. Å miste så mye kan være ødeleggende.

Har du nylig begynt å legge merke til  klumper av hår som samler seg i dusjavløpet, eller kan du se toppen av hodebunnen når du ser deg selv i speilet?. Når du drar fingrene gjennom håret- er det begynt å kjennes tynt ut?

Her forklares noe om hvorfor kvinner opplever hårtap og hva noen av årsakene kan være. Fortvil ikke- det finnes behandlinger! Hvilken behandling som passer best for deg, er opp til din behandler å avgjøre.

Hva er hårtap hos kvinner?

Når hårtap blir nevnt, tenker man ofte på en hodeskalle helt uten hår-en skallet person! Det medisinske navnet på denne tilstanden er  Androgenic Alopecia, og det forekommer like hyppig  hos kvinner som hos menn. Hovedforskjellen er at mens menn ofte opplever hårtap så tidlig som i 20-årene, får kvinner det noe senere i en alder av ca 40. Hos menn vil ofte hårlinjen trekke seg tilbake, mens hos kvinner blir håret tynnere og man mister hår fra hele hodebunnen.

Hvorfor faller håret av?

Som alle andre celler på kroppen, har også håret en viss vekst fase. Håret har en rot, og vokser ut av en liten sekk kalt follikkel. Små blodårer- kjent som kapillærer gir næring, hormoner og vekstfaktorer til follikkelen, som gjør at den blir stimulert til hårvekst. Follikkelen inneholder også talg som  er et naturlig smøremiddel for at håret skal kunne vokse. Vi vet imidlertid at håret ikke vokser for alltid, og på ett eller annet tidspunkt faller det av. Dette er fordi håret ditt har en bestemt livssyklus. Når håret har vokst i en periode (vanligvis mellom 2-7 år), faller det ut og erstattes av nytt hår. Hvis folliklene fortsetter å produsere nytt hår, vil denne typen hårtap ikke påvirke hvordan håret ditt ser ut. Det er også helt naturlig at man mister 50-100 hårstrå hver dag. Går man ofte med håret i strikk, vil hår som har løsnet fra hodebunnen, sitte fast i det oppsatte håret, og man føler kanskje at man mister mer hår enn man egentlig gjør. Mens det egentlig er hår som skulle ha falt av fordelt på et døgn, kommer alt i hårbørsten på morgenen eller kvelden.

Noen follikler kan imidlertid gå over i en sovende fase. Dette betyr at det ikke vokser ut nye hår når det gamle håret hat falt av. Men ettersom vi kaller tilstanden ‘sovende’, betyr det ikke at håpet er ute. Om man ikke venter for lenge, kan en sovende follikkel vekkes ved hjelp av behandling.

 

Årsaker til hårtap for kvinner

Det er mange årsaker til kvinnelig alopeci. Den beste måten å finne ut hvorfor håret ditt tynnes ut og hvilken type hårtap du opplever, er å konsultere en profesjonell. Det kan tas en prøve av håret ditt eller til og med en biopsi for å finne ut hva som skjer og finne den beste veien videre.

Her er noen av de vanlige triggerne for de forskjellige typene hårtap kvinner kan oppleve.

 • Hormoner i ubalanse
 • Medisinering (cellegift, kjemoterapi).
 • Medisinering (p-piller, antikoagulantia, krampestillende midler).
 • Rask vekttap (anoreksi / bulimia nervosa).
 • Helse (stress, sykdom, graviditet).
 • Trange frisyrer (hestehale, hår extensions, rastafletter)
 • Hodeplagg (Caps, lue, hijab)

Hijab hårtap, eller hijab alopecia, er en spesifikk form for alopecia. Det er forårsaket av en stram hijab som gnir på hårfestet ditt. Også klips som holder hijaben på plass kan også skape ekstra friksjon som fører til hårtap.

Er kvinnelig hårtap permanent?

Enten du har lagt merke til økt håravfall, eller små skallete flekker i hodebunnen, kan en av de første bekymringene dine være, «er kvinnelig hårtap permanent?»

Nei- i de aller fleste tilfeller kan det behandles, stoppes, og reverseres. Det er imidlertid viktig  å oppsøke hjelp tidlig, og komme i gang med behandling så fort som mulig.

Dermapen – en behandling mot hårtap

Behandling av hårtap  med dermapen har vist seg å være en effektiv løsning for å få håret til å vokse tilbake. Med dermapenn behandler vi hodebunnen med bittesmå nåler for å fremme gjenvekst av hår på flere måter. Din spesialist og autoriserte behandler vil rådføre deg , og finne rette behandling  for din type hårtap.

 

Behandlingsfordeler med Dermapen

 • Stimulerer hudens vekstfaktorer

Små kraftfulle proteiner utløser celler til å produsere andre proteiner som kollagen. Vekstfaktorer bidrar til å øke størrelsen på hårsekkene, samt hårvolum og vekst.

 • Øker effekten av kombinasjons behandlinger

kombineres PRP, eller  mesoterapi (en cocktail sammensatt av vitaminer, mineraler og aminosyrer) vil behandlingen bli mer effektiv.  Ved å lage tusenvis av bittesmå kanaler passerer de restaurerende løsningene lettere gjennom det øverste hudlaget. Dette bidrar til å maksimere deres effektivitet.

 • Skaper nye blodårer

En Dermapen-behandling for hårtap bidrar til å utløse frigjøring av vekstfaktorer og produksjon av nye blodårer. Dette styrker kapillærnettverket, og  hjelper til med å gi næring til folliklene.

 • Bryter opp arrvev

I noen tilfeller skyldes hårtap at der er arrvev i huden. Den mekaniske virkningen av dermapen nålene bidrar til å bryte opp arrvev som dekker eller kompromitterer hårsekkene.

Dermapen brukes utelukkende av kun autoriserte behandlingsleverandører. Behandlingen har praktisk talt ingen smerte eller nedetid – og man trenger ikke å bruke bedøvende krem. Autoriserte DermapenWorld-behandlingsleverandører har fått spesifikke protokoller for å takle en rekke forhold, inkludert hårtap.

Skroll til toppen